Odwiedziliśmy kolejne pyszne miejsce na gastronomicznej mapie Warszawy, tym razem gościliśmy z aparatem na Wilanowie. Restauracja Bistecca Bistro to rodzinna kuchnia serwująca najlepszą polską wołowinę.
Jak się domyślacie było pysznie a do tego ciekawie. Bistecca Bistro szczycą się tym, że jako jedni z pierwszych rozpoczęli serwowanie wołowiny sezonowanej. A ten proces odbywa się u nich na miejscu. W specjalnej szafie chłodniczej, wyselekcjonowana, polska wołowina dojrzewa na sucho w ściśle określonej temperaturze i wilgotności. W takich warunkach przechowujemy ją przez kilka tygodni.
Wykonaliśmy dla nich zdjęcia dań z menu, krótki reportaż fotograficzny oraz aranżowane zdjęcia z wołowiną w roli głównej. I obiecaliśmy sobie odwiedzić to miejsce prywatnie, na pyszny lunch z przyjaciółmi. Cóż, zawsze powtarzamy, że fotograf kulinarny to nasz absolutnie ulubiony fach 🙂
PS. Nasze zdjęcia posłużyły też do nowej www lokalu 🙂